Musaka


Stvarno nisam jako dugo pravila musaku. Ivan je rekao da on to ne jede, a nekako mi nema smisla praviti samo za sebe. Ne jede musaku. Zašto netko ne voli musaku? Odlučim se odvažiti i isprezentirati to na svoj način, moju još nije nikad jeo. Možda ju zavoli, a možda ostane gladan. Baš je težak taj čovjek na uvođenju nekih novih jela. No dobro, da skratim priču, zavolio je musaku, kao što će vjerojatno zavoljeti i lazanje jednom kad se odvaži probati ih.  Evo i recepta, doista za prste polizat. Svaka kuharica ima neke svoje adute u rukavu. Za moju musaku to su definitivno: prethodno zapečeni tanko narezani krumpiri, fino zdinstano meso, sir, bez jaja! Količinu prilagodite svojim potrebama :)

SASTOJCI:

luk
mrkva
grašak
paprika
rajčica
suhi kare
mljeveno meso
krumpir
tvrdi sir
začini (sol, papar, jaggety, lovor)
maslinovo ulje, maslac

-na malo maslinovog ulja popržimo luk i malo narezanog suhog karea, dodamo naribanu mrkvu, grašak, narezanu papriku i svježu rajčicu, kratko prodinstamo
-dodamo mljeveno meso, začinimo i dinstamo dok ne bude gotovo (malo podlijevamo po potrebi)
-krumpire naredamo na ploške, popržimo na malo maslaca i maslinovog ulja da se uhvati korica
-slažemo sloj krumpira, sloj mesa, pa naribamo sira i ponovimo, završimo sa slojem krumpira i posujemo sirom
-pečemo u zagrijanoj pećnici na 200°C cca pola sata

Primjedbe

Popularni postovi