Sweet pear pie / Kruškolika pitica


Kad bi morala nekog francuskog chefa oboriti s nogu jednim desertom, definitivno bih izabrala ovaj. Napravila sam ga, poslužila samu sebe i imala osjećaj da sam u nekom finom restoranu. Možda bi mi francuski chef rekao da mi fali malo šafrana ili suhog zlata, a možda bi mi i ukrao recept i prodavao kao suho zlato u Francuskoj. Baš mi radi mašta danas. Sigurno sam zato okinula i ovu krasnu fotku. Ne brini, ti mi smiješ ukrasti recept jer nisi francuski chef, ako jesi onda ne smiješ. 

Rijetko kad mi dođe da pojedem nešto jako slatko, veći sam fan onog slatkog  što drugi zovu "bljutavo" ili "netko je zaboravio pošećeriti". Manje je više ljudi, u svemu.  Osim kad imaš bljutav dan, onda trebaš pojačati.
Ovaj desert je puno slađi od onog što inače pravim, ali danas je dan kad trebam svoju dozu preko granice normalnog. 
Hrana, a osobito deserti u velikoj su vezi s našim emocijama, zato često jedemo ili ne jedemo kad smo pod stresom,  ili smo ljuti/tužni/razočarani kad je za ručak nešto što nam nije najomiljenije. Tipa: brokula.  A jeste li primjetili da uvijek pojedemo bar upola više kad jedemo u dobrom društvu? :)

Kako god, ne mora biti francuski chef, ali ako trebaš nekog oboriti s nogu, uključujući i sebe, ovaj brzopotezni desert će biti najbolja opcija.

PODLOGA/KORA

40 g maslaca
50 g mljevenih lješnjaka
50 g mljevenih badema
2 žlice meda

-maslac otopimo i pomiješamo s ostalim sastojcima i stavimo u kalupe (meni je smjesa bila dovoljna za 2 silikonska kalupa promjera 12 cm)
-premjestimo u hladnjak da se malo stisne dok pripremamo kremu

KREMA/NADJEV

250 g milerama
1 žlica meda
malo ekstrakta vanilije ili 1/4 štapića vanilije
1 jaje

-sve sastojke krako izmiksamo da se povežu
-prelijemo preko podloge/kore
-stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180°C 25 minuta
-nakon 25 minuta isključimo pećnicu, odškrinemo vrata pećnice i ostavimo da se tako postepeno hladi do sobne temperature
-zatim premjestimo u hladnjak na cca 2 h, izvadimo iz hladnjaka i prelijemo preljevom u krušaka te poslužimo


PRELJEV OD KRUŠAKA

3 kruške
2 žlice nektara od datulja (može i med kao zamjena)

-kruške operemo, nasjeckamo na kockice, prebacimo na tavu, prelijemo medom i kratko zagrijemo cca 2 minute, samo da malo opuste
-skinemo s vatre, prohladimo i prelijemo preko pitica



La vie est belle :)




Primjedbe

  1. Wynn Resorts Casino And Hotel - MapyRO
    What's the hottest 보령 출장마사지 place to stay at Wynn Las Vegas? · Encore Tower Suite 속초 출장샵 Parlor · Encore Tower Suite King · 남양주 출장샵 Encore Tower Suite Tower 안양 출장마사지 Suite Salon · Encore 의왕 출장마사지 Panoramic View King.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi