Piletina u kopru s prilogom
Kopar. Još jedna od namirnica na mom popisu koje sam zavoljela naknadno. Znaš ono, neke stvari voliš otkad znaš za sebe i to traje, a neke stvari nisi mogao ni zamisliti da ćeš zavoljeti. Tako je kopar jedna od tih silnih namirnica na mom popisu.
Kopar je aromatična biljčica koja se ponaša kao korov. Jednom ju posij na jednom mjestu i nagodinu ćeš je imati posvuda, i tamo gdje si planirao i tamo gdje nisi. Što je super, ne moraš se brinuti da će ga manjkati kad krene kiseljenje zimnice.
Ja sam otkrila da osim što daje posebnu notu kiselom nadjevu, savršen je začin za umake. Ovaj put sam 'zapekla' umak u pećnici jer se na štednjaku pravio glutenski ručak. Vi naravno, ne morate. Umak je fin sam po sebi i bez da ga zapečete, pa ga jednostavno možete smutiti, i jesti uz meso i prilog. Opet tvrdim JEDNOSTAVNOST JE VRLINA.
1 pileća prsa (otkoštena)
mileram
jogurt
kopar
tvrdi sir
začini (jaggety, biber, sol)
maslac
-za prilog kuhana leća
-pileća prsa filetiramo, začinimo jaggetom, solju i biberom i prepečemo na maslacu s obje strane dok ne poprimi hrskavu koricu
-mileram i jogurt pomiješamo (ja sam uzimala 6 velikih žlica milerama i 6 jogurta) i u njega dodamo nasjeckani kopar (nemojte pretjerati, dodavajte po manje dok ne prilagodite okus) i začine (jaggety, biber)
-u tepsiju (veličinu prilagodite mesu) na dno posložimo pileća prsa pa ih premažemo/prelijemo umakom od kopra i odozgora naribamo tvrdi sir
-zapečemo u zagrijanoj pećnici na 200°C -gotovo je dok se sir rastopi/blago porumeni
-za prilog možete bilo što, ja sam ovaj put skuhala leću
Eto, još jedna u nizu ideja kako spremiti piletinu na nesvakidašnji način :)
U slast!
Primjedbe
Objavi komentar