Sirove karamel štangice
RAW PODLOGA
150 g prženih lješnjaka
50 g prženih badema
100 g datulja (očišćenih)
100 mL vode
-lješnjake i bademe usitniti u blenderu i premjestiti u posudu
-datulje očišćene od koštica ubacimo u blender zajedno s vodom i miksamo do kreme
-kremu od datulja ubacimo u lješnjake i bademe i sjedinimo špatulom
-smjesu premjestimo u kalup na papir za pečenje i stavimo u hladnjak dok pripremamo karamel
KARAMEL
100 g kokosovog šećera
20 g kokosovog ulja
100 mL mlijeka
-šećer stavimo topiti na najmanju vatru uz stalno miješanje
-dodamo kokosovo ulje i pustimo da se otopi
-kada se šećer otopi dodati mlijeko i lagano miješati sve dok se kruto ne otopi i tekućina reducira do željene gustoće (cca gustoća kao kad otopimo čokoladu na pari)
-izvadimo smjesu iz hladnjaka, prelijemo ju karamelom i odozgora posujemo sjeckanim lješnjacima
-vratimo u hladnjak na nekoliko sati, izvadimo iz hladnjaka po potrebi i režemo na štangice
p.s. ja sam još dodatno posula mljevenim kakao zrncima (za dozu gorčine) :)
Primjedbe
Objavi komentar