Sirove karamel štangice

Baš sam se zaželjela pojesti neki kolačić. Ima li što boljeg od slatkog, zdravog, nabrzinu? O karamelu od kokosovog šećera sam pisala i u receptu za Snikersić pa nema smisla da ga na sva zvona hvalim i ovdje. U duhu radnog vikenda nastavljam radni dan - cjelodnevni radni dan. U pauzi ću pojesti ove krasne hranjive štangice. Doista su zasitne i slatke pa je gušt još veći :) Još kad vam kažem da se radi o sirovoj verziji za koju ne morate paliti pećnicu i puno mutiti....


RAW PODLOGA

150 g prženih lješnjaka
50 g prženih badema
100 g datulja (očišćenih)
100 mL vode

-lješnjake i bademe usitniti u blenderu i premjestiti u posudu
-datulje očišćene od koštica ubacimo  u blender zajedno s vodom i miksamo do kreme
-kremu od datulja ubacimo u lješnjake i bademe i sjedinimo špatulom
-smjesu premjestimo u kalup na papir za pečenje i stavimo u hladnjak dok pripremamo karamel

KARAMEL

100 g kokosovog šećera
20 g kokosovog ulja
100 mL mlijeka

-šećer stavimo topiti na najmanju vatru uz stalno miješanje
-dodamo kokosovo ulje i pustimo da se otopi
-kada se šećer otopi dodati mlijeko i lagano miješati sve dok se kruto ne otopi i tekućina reducira do željene gustoće (cca gustoća kao kad otopimo čokoladu na pari)
-izvadimo smjesu iz hladnjaka, prelijemo ju karamelom i odozgora posujemo sjeckanim lješnjacima
-vratimo u hladnjak na nekoliko sati, izvadimo iz hladnjaka po potrebi i režemo na štangice

p.s. ja sam još dodatno posula mljevenim kakao zrncima  (za dozu gorčine) :)

Primjedbe

Popularni postovi