Rolada od krumpira



Ovaj predivan ručak šteta je ne podijeliti. Inspiraciju sam dobila još neki dan u nekom videu koji je kružio društvenim mrežama. Naravno da sam ga doradila i na kraju napravila po svom. I pun pogodak! Puuuno povrća s dodatkom mesa, jer tko se samo od zelenjave ikad najeo? :) Čak sam se sjetila i uslikati po koracima da vam ne moram previše objašnjavati. Okus je fenomenalan! :)

Eh i da, već sam dobila pitanje dinstam li uvijek na nekoj masnoći. Odgovor je ne! Dinstam na vodi. Kako? Evo kako: priredim povrće kao i obično, stavim ga na tavu/posudu, dodam malo vode (ne previše i uključim na laganu vatru. Pomalo dodajem vodu kako isparava sve dok povrće ne omekša. Isto to radim i kad dinstam povrće i meso. Okus je identičan.

5-6 krumpira
2 jaja
2 luka 
1 mrkva
1/2 pilećih prsa
2 češnja češnjaka
3 šake špinata
250 g svježeg sira
2 žlice vrhnja ili grčkog jogurta
maslinovo ulje
začini (sol, papar, origano, bosiljak, suhi peršin, crvena paprika, kurkuma)

-krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške (ili još bolje na ribež s tom opcijom da bude sav jednak)
-jaja izmutimo kao za kajganu i dobro ih začinimo solju, paprom, origanom, bosiljkom, peršinom, crvenom paprikom i kurkumom
-takva jaja ubacimo u krumpir i dobro utrljamo
-na papir za pečenje, u tepsiju slažemo krumpire tako da ih malo preklapamo (vidi sliku) i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C na 30 minuta
-za to vrijeme piletinu i luk nasjeckamo na kockice, mrkvu naribamo, posolimo i stavimo sve prodinstati dok ne omekša a piletina ne bude gotova (cca 15-20 minuta)
-na malo maslinovog ulja stavimo češnjak i špinat i kratko dinstamo dok špinat ne uvene i ne omekša
-kada je gotov, špinat umiješamo u svježi sir i vrhnje/jogurt, malo posolimo 

-nakon 30 minuta krumpir izvadimo iz pećnice, uz oba kraja rasporedimo piletinu s povrćem, a u sredinu špinat u siru (vidi sliku)
-zatim pomoću papira za pečenje rolamo sve u roladu istovremeno lagano odvajajući papir za pečenje s krumpira (vidi sliku)
-kada smo sve zarolali vratimo u pećnicu na još 15 minuta. Kada je gotovo, ostavimo da se prohladi jer će se tako ljepše rezati i poslužimo!




Primjedbe

Popularni postovi