100% proteinski kruh
I ''davno'' prije kada sam jela glutenski kruh, najviše sam voljela onaj sa sjemenkama. Što više sjemenki to bolji kruh. Svi su sjemenke skidali, a ja kao ptica kupila sve što je ostalo na stolnjaku. Zato mi je ovo najdraži od svih kruhova koje pravim. Svi su mi odlični, ali ovom bih uvijek dala zlatnu medalju kad bi se međusobno natjecali. Tako jednostavan, tako fin, brz i lak za napraviti. Kada je još topal, onako nestrpljivo odrežem šnitu pa namažem maslac i pustim da se otopi. Mmmm :) A kada je hladan jedem ga svakako, mažem nešto, jedem ga uz ručak, ili samog. Obožavam ga. Ovaj put sam ga pekla u okruglom kalupu koji mi inače služi za male torte, ali vi ga naravno možete peći u čem god želite. Smjesa je dosta čvrsta pa ga možete i samo rasporediti na papir za pečenje u oblik koji želite. S obzirom na debljinu smjese prilagodite vrijeme pečenja (moj je bio debljine 3,5 cm)
100 g krupno mljevenih suncokretovih sjemenki
100 g krupno mljevenih lanenih sjemenki
50 g krupno mljevenih bučinih sjemenki
50 g chia sjemenki
100 g svježeg posnog sira
3 bjelanjka
sol
-bjelanjke zajedno sa soli (količinu kojom želimo zasoliti kruh) izmiksamo u čvrsti snijeg
-u snijeg dodamo sir i sjemenke i špatulom umiješamo
-stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 190°C, 40 minuta
Primjedbe
Objavi komentar