TUNA PAŠTETA
Moja druga paštetoljubav je prema pašteti od tunjevine. Inače nisam neki ljubitelj tune iz konzerve. Ne volim ju ni samu, ni na salatu, ma nikako. Osim kad ju pretvorim u paštetu. Poseban šmek. U nju ne stavljam nikakve industrijske prerađevine u vidu senfa, majoneze ili nekih umaka. Ovo je pravi spoj 'iskonskih' sastojaka. I to ju čini još boljom. Dobro da sam napravila punu zdjelicu jer sam ovo morala podijeliti (dobro da se ne radi o kokosu, njega ne dijelim ni sa kim). Odlično se spaja s hrskavcima čiji recept također imate na blogu. I nemoj ju mazati na bijeli kruh iz pekare. Upali pećnicu i ispeci nešto što zapravo možemo nazvati kruhom. Ne znam jel od paštete, ali iz glave mi ne izlazi ona stara reklama https://www.youtube.com/watch?v=Slm8hh-e87k . Javi jel' se i tebi to događa.
1 konzerva tune u vlastitom soku
sok 1/2 limuna
25 mL maslinovog ulja
2 tvrdo kuhana jaja
1 šaka suncokretovih sjemenki
2 žlice vode
začini (sol, biber, sušeni peršinov list)
-vrlo jednostavno: sve sastojke u blender dok ne dobiješ finu kremastu, svilenkastu smjesu
Voulez vous paté avec moi ? :)
Primjedbe
Objavi komentar