Sir Mafin
Jako volim sir. I Sir Toma Jonesa. Inače volim "old school" stvari. Radije slušam glazbu 80tih, nego ove moderne note. OK, Tom je možda iz još "par" godina unazad 80tih, no tko broji. Čovjek posebne note i šarma, bez obzira koliko godina ima. Pa i vino je bolje što je starije? Ali sir nije. Osim kad je u pitanju Tom, jer njegov Sir se piše velikim slovom i označava kraljevsku titulu. Da se mene pita, i običan sir bi se pisao velikim slovom jer kraljevski uživam u njemu. Zato su ovi Sir Mafini slani, a ne slatki. Jer mi se tak ščefnilo. Ovo mi je idealno za ponijeti nekud, ali danas će jedino putovati s tanjura na tanjurić at my green green grass of home.
3 jaja
100 g svježeg posnog sira
50 g milerama
100 g kukuruznog brašna
1/2 PZP (praška za pecivo)
50 ml vode
sir za posipanje
-odvojiti žutanjke od bjelanjaka, bjelanjke izraditi u čvrsti snijeg, ostaviti sa strane
-brašno pomiješati sa soli i PZP-om
-miksati žutanjke, dodati sir, mileram, vodu i potom dodati brašno
-u smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i lagano špatulom ručno umiješati
-lijevati u kalupe za muffine (ako nemaš silikonske, onda obične namaži maslacem i posuj brašnom prije), odozgora posuti naribanim sirom
-peći u zagrijanoj pećnici na 180°C 25 minuta
Primjedbe
Objavi komentar