Nabrzaka


Ovaj tekst bit će kao i ovaj ručak-jednostavan. To je jedan od onih dana kada mi se jede nešto fino i nabrzaka. Volim jednostavnost, to smatram jednom od najvećih vrlina koju čovjek može imati. Zbrkanost i kompliciranost me unervozi. Kad se ovako dobro naručam, onda znam da će mi druga polovica dana proći dok kažeš keks - naravno, bezglutenski. Veselim se vikendu. Tad obučem plašt, kapu i štapić i čarobiram u svojoj predivnoj kuhinji. Stay tuned da vidiš što sam iščarobirala.


1/2 pilećih prsa
2 šake prosa
2 šake mladog špinata
maslinovo ulje
začini (jaggety, peršin, kurkuma)


-prsa isjeći na široke trake, začiniti, poškropiti s par kapi maslinovog ulja i peći u zagrijanoj pećnici na 200°C otprilike 7-10 minuta (ovisno na koju debljinu narežemo prsa)
-skuhati proso
-pečenu piletinu narezati na kockice
-na tanjur poslužiti proso, na njega staviti špinat pa piletinu i posuti sirom (po želji)
-sve skupa, zajedno s pripremom traje cca 30 minuta :)


Ta-da!

Primjedbe

Popularni postovi