Ma-fini, pre-fini!

Ne znam koji epitet bi prije upotrijebila za ove nabujale ljepotice. Izazivaju trnce na nepcu i osmijeh na licu. Lješnjakasto, sočno, topljivo, slatko, ma-fino, pre-fino! 
Ovo je toliko dobro,  jednostavno, hranjivo, desertno da zadovoljava i najveće sladokusce u mojoj obitelji. Za pripremu i pečenje vam treba cca 15 minuta. Ja sam ih nabrzakac složila prije treninga pa su me dočekali još topli u pećnici.


125 g mljevenih oraha ili lješnjaka (ja sam ovaj put koristila lješnjake)
3 žlice kukuruznog brašna
1 žlica sirovog kakao praha
1 žličica sode bikarbone
3 žlice meda
1 jaje
korica pola limuna

-staviti pećnicu da se zagrije na 200°C
-dok se pećnica grije: pomiješati sve suhe sastojke, dodati med, naribati limun i dodati jaje. Sve zajedno kratko izmiksati da se sjedini
-lijevati u kalupe do polovice kalupa (ja sam koristila silikonske, ukoliko nemaš, poslužit će i oni za muffine obloženi papirom za pečenje ili namazani kokosovim uljem), odozgora posuti smrznute ribizle i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C na 15 minuta.
-izvaditi, ostaviti da se prohlade i to je to!

S ljubavlju, Maf maf! :)

Primjedbe

Popularni postovi