Jetrena pašteta & Hrskavci
Volim hranu. Volim paštete. Od svih pašteta oduvijek sam htjela jesti samo pileću paštetu. Jetrena mi je imala užasan miris,a čajna - što je to uopće? Pa ne stavljaju valjda čaj unutra? Netko se ovdje gadno zabunio. Ako želim jesti pileću paštetu, zašto na etiketi ne piše piletina i na kraju točka. Zato jer tu ide sve osim piletine. To je kao kad ti netko kaže da je na mjesečevoj dijeti. Jede sve osim mjeseca.
Šalu na stranu, ovo nije mjesec, ni sve osim mjeseca, ovo je prava pravcata pašteta od jetrice. Ukusna, mirisna, kremasta, a-ma-ha!
Volim jesti jetricu, jako je zdrava, a i fina. No ponekad mi je dosadno samo ju prepeći na tavi i uz nju pojesti neki prilog. Ovo je sasvim nova dimenzija jetrice.
Napraviš i stoji ti cijeli tjedan u frižideru (osim ako ne smažeš sve odmah, ali tko bi ti zamjerio kad je tako dobra). Mažeš ju na ovaj predivan hrskavi kreker dok čekaš da ti se skuha nešto konkretno za ručak ili ju pojedeš i onda ne možeš ručati jer je zasitna :)
Ako voliš nešto hrskavo, zdravo i ne želiš razmišljati unosiš li tisuću praznih kalorija (kao kad jedeš bijeli kruh) onda si ispeci ove krekere i uživaj u njihovom bogatstvu nutrijenata dok ti fino hrskaju pod zubićima.
PAŠTETA
pileća jetrica
pileća prsa
maslinovo ulje
češnjak
sol
-ljepota ove paštete je što si omjer svega biraš sam, ako želiš paštetu blažeg okusa onda staviš malo više pilećih prsa, a malo manje jetrica. Ja volim više jetrice, a manje prsa, pa je moj omjer otprilike 60%jetrice i 40%prsa
-prepržimo jetricu i prsa na maslinovom ulju uz dodatak češnjaka i soli
-kada se malo prohladi, sve stavimo u blender (zajedno s češnjakom i maslinovim uljem iz tave) i dodamo malo vode (nemojte pretjerati, radije dodavajte po manje da ne biste dobili juhu, a ne paštetu) i miksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu
HRSKAVCI
50 g lanenog brašna
50 g kukuruznog brašna
30 g bučinog brašna
20 g mljevenih chia sjemenki
15 g krupno mljevenog lana
15 g krupno mljevenih bučinih sjemenki
sol - po želji
200 ml tople vode
-napomena: sva navedena brašna možete dobiti da jednostavno izblendate sjemenke, nije potrebno kupovati posebno svako brašno
-zagrijemo pećnicu na 150°C uz ventilator (ja koristim opciju pečenja gore i dolje uz ventilator)
-pomiješamo sve suhe sastojke, dodamo vodu i dobro sjedinimo
-stavimo smjesu u veliku tepsiju na papir za pečenje, prekrijemo ju drugim papirom za pečenje i valjamo smjesu sve dok ju ne rasporedimo jednako, u jako tankom sloju preko cijele tepsije
-uklonimo gornji papir za pečenje preko kojeg smo valjali i stavimo peći
-nakon 25 minuta izvadimo van i razrežemo na željene oblike, nastavljamo peći još 25 minuta.
-sveukupno pečemo 50 minuta
-izvadimo i razlomimo po razrezanim dijelovima
Hrskajmo s ljubavlju! :)
Primjedbe
Objavi komentar