Bombice
Vikendom jedem čokoladu za doručak. Ili sve što sadrži čokoladu. Tako baš volim. Otvorim oči, razvučem osmijeh, skuham si kavu i iz hladnjaka izvadim ono što mi je izmamilo osmijeh čim sam ustala. Pojest ću jednu, dvije, tri... 'ko da je bitno. Pojedem jednu pa presječem kavom, pa drugu pa presječem kavom, a jutarnja šalica kave je velika. Za ove kuglice me inspirirao Mozart. Nisam ga slušala, već sam hodajući trgovinom ugledala Mozart kuglice. Nisam baš fan marcipana tako da ga u ovom receptu nema, a i ove kuglice nisu trobojne već dvobojne i čemu onda da se zovu po gospodinu glazbeniku. Zvat će se Bombice, jer su prava energetska bomba. Ako ti treba energija da izdržiš novi tjedan do vikenda, prava stvar je uzeti recept u ruke i napraviti Bombice.
BAZA (krema od smokava)
200 g suhih smokava
6 žlica vode
-smokve prekriti vodom i ostaviti da se namaču barem 1 sat
-ocijedimo ih, premjestimo ih u blender, dodamo 6 žlica vode i blendamo dok ne dobijemo kremu
TAMNI "omot"
100 g kreme od smokava
100 g bademovog brašna
20 g kakao praha
1 čepić ruma
-od prethodno pripremljene kreme od smokava uzmemo 100 g, dodamo bademovo brašno, kakao prah i rum i sjedinimo špatulom
SVIJETLA kuglica
100 g kreme od smokava
100 g bučinog brašna
korica 1 limuna
2 žličice limunovog soka
-sve sastojke sjedinimo špatulom
OBLIKOVANJE BOMBICA
-kada smo si pripremili obje smjese, uzmemo malo kokosovog ulja i nauljimo ruke kako nam se smjesa ne bi previše ljepila za kožu
-uzmemo svijetlu smjesu i oblikujemo male kuglice (dok ne potrošimo sve)
-potom uzmemo tamnu smjesu, od nje oblikujemo kuglicu (malo veću od one koju smo radili sa svijetlom smjesom) i kuglicu utiskujemo po dlanu dok ne dobijemo tanku "palačinku", uzmemo svijetlu kuglicu, stavimo je na sredinu tamne "palačinke", omotamo ju i opet malo oblikujemo u kuglicu
-postupak ponovimo sve dok ne potrošimo cijelu tamnu smjesu
-gotove kuglice stavimo u hladnjak i pripremimo domaću čokoladu
-kuglice izvadimo iz hladnjaka, uvaljamo u čokoladu, odložimo na masni papir i stavimo u hladnjak na 2 sata
To je to, brzo, jednostavno, fino. Držite ih u hladnjaku da ne omekšaju :)
Primjedbe
Objavi komentar