Banana puding
Nikada ne preskačem doručak. Ma ni ručak. To mi je potpuno neprihvatljivo. Da sam ne znam gdje, ja moram jesti. Nekada sam mogla ne jesti ništa po cijeli dan, ili ne doručkovati. Vremena su se promijenila. Isto kao i namirnice koje koristim na svakodnevnom meniju. Banane su mi bile isključivo hrana za majmune, sve drugo voće sam relativno jela. I onda sam odjednom samo zavoljela banane. Ne znam kako se to dogodilo. Kažu stari ljudi da neke stvari zavoliš s godinama, to je to valjda. Samo je grah taj za koji mogu reći da ga sigurno neću nikada zavoljeti. To je samo još jedan dokaz da se tajna ljubavi krije u uvažavanju različitosti. Moja polovica voli grah kao oko u glavi. On bi svakako radije doručovao grah u bilo kojem obliku nego ovaj banana puding. I ručao. I večerao. I tako 7 dana u tjednu. Ako radije doručkuješ banane nego grah, slijedi recept :) U receptu otkrij pelud i uvrsti ga u prehranu. Naravno, ako nisi alergičar. Pelud u svakom svom zrncu sadrži obilje vitamina, minerala, prirodni je antibiotik, podiže imunitet i olakšava probavu. Pronađi ga na OPG-u Šegregur
1 banana
2 žličice chia sjemenki
1 šaka lješnjaka
1 žličica peludi
malo mlijeka
-sve sastojke staviti u blender, dodati malo mlijeka, tek toliko da se sve pokrene, izblendati i staviti u hladnjak na pola sata
Primjedbe
Objavi komentar