Bademovo mlijeko
Sigurna sam, ukoliko si fan zdrave prehrane da si barem jednom pogledao, ako ne i kupio jedno od alternativnih verzija mlijeka. I ja sam jedna od tih. U trgovinama, na policama zdrave hrane ima pregršt takvih napitaka: napitak od soje, napitak od lješnjaka, napitak od kokosa, napitak od badema, napitak od indijskih oraščića, napitak od oraha... Soju nikad nisam voljela, ni u kojem obliku. Jednostavno mi ne odgovara sam pojam "soja" i sve što stoji iza njega. Tako sam između svega kupila mlijeko od kokosa i lješnjaka. Kokos sam popila odmah, bilo je slatko, fino. Naravno, kad pročitaš koliko šećera sadrži, nije ni čudo. Lješnjak sam poklonila i odlučila napraviti svoje mlijeko. I uopće nije teško, još ako mu dodaš prave "začine" više nikada nećeš doći u napast kupiti gotovo.
Fantastičnog okusa, gotovo za tili čaš, hranjivo i odlična zamjena za one koji ne smiju piti kravlje mlijeko - bademovo mlijeko. Ovaj recept možeš primijeniti na svim orašastim plodovima i tako si odabrati onaj koji najviše voliš - za mene je to badem.
Mlijeko možete piti samo ili ga iskoristiti u nekom receptu.
Sve što ti treba je blender, bademi i voda, uz prstohvat vanilije i meda.
100 g badema
500 ml vruće vode (ne kipuće)
1/2 štapića vanilije
1 žlica meda
-bademe i sadržaj vanil štapića staviti u blender, preliti ih vrućom vodom i blendati cca 2 minute
-procijediti sadržaj kroz gusto cjedilo ili kroz gazu
-ostaviti da se prohladi i umiješati žlicu meda
Fino, slatko, s ljubavlju napravljeno!
Primjedbe
Objavi komentar